TORTA BELI EGIPAT: Popularna torta koja će vam ulepšati dan

Новости онлине

14. 05. 2024. u 17:00

Donosimo vam najbolji recept za tortu Beli Egipat, koja se sprema veoma brzo i jednostavno.

ТОРТА БЕЛИ ЕГИПАТ: Популарна торта која ће вам улепшати дан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Potrebno je za jednu koru (prave se 3 kore):

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 mala kašičica praška za pecivo
  • 4 kašike pečenih mlevenih lešnika

Za žuti fil je potrebno:

  • 750 ml mleka
  • 12 žumanaca
  • 100 gr gustina
  • 2 vanilnog šećera
  • 200 gr šećera
  • 200 gr bele čokolade za kuvanje
  • 250 gr margarina

Za beli fil je potrebno:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 gr krem sira
  • 100 gr pečenih mlevenih lešnika

Za dekoraciju je potrebno:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • malo pečenih seckanih lešnika

Priprema:

Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrstu penu. Dodati brašno, prašak za pecivo, lešnike i lagano izmešati žicom. Kalup prečnika 26 cm obložiti papirom, sipati smesu, pa je lepo poravnati. Peći na 200 stepeni, oko 20 minuta. Postupak ponoviti i sa druge dve kore.
Umutiti žumanca, dodati šećer i vanilin šećer, pa sve lepo umutiti. Dodavati naizmenično gustin i mleko. Umutiti dobro, da nema grudvica.
Staviti mleko da se kuva, pa kad proključa dodati razmućen gustin uz intenzivno mešanje, da se ne bi uhvatile grudvice. Kuvati dok se fil ne zgusne. U fil dodati belu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne rastopi. Prebaciti fil u drugu posudu, prekriti i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sobne temperature, pa umutiti ohlađeni fil i spojiti smese postepenim dodavanje žutog fila u margarin. Dobro umutiti miksrom, pa fil podeliti na tri dela.
Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir i nastaviti mućenje. Dodati pečene, samlevene lešnike i kašikom promešati smesu. Fil podeliti na tri dela.
Prvu koru premazati žutim filom, zatim belim, pa preko staviti drugu koru i ponoviti postupak kao sa prvom. Preklopiti trećom korom, pa ponoviti postupak kao sa prethodne dve. Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer u prahu, pa premazati tortu. Dekorisati po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji