PIŠINGER OBLANDE: Čokoladna poslastica koja je ukusnija od svake torte

Novosti online

25. 04. 2024. u 17:00

Pišinger oblande ili torta bila je nezaobilazni deo svih trpeza u srpskim porodicama krajem prošlog veka.

ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте

Foto: Shutterstock

Njen neodoljiv čokoladni ukus svakog osvoji na prvi zalogaj! I uz to, veoma lako se pravi.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 4 jajeta
  • 2 žumanca
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • 150 g mlevenih badema
  • sok od 1/2 limuna
  • Glazura:
  • 3 kašike vode
  • 2 kašike šećera
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca

Priprema:

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.

Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim orasima ili bademima.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!