USKRŠNJI KEKS U OBLIKU ZECA: Ulepšajte prazničnu trpezu i preslatkim dezertom koji se lako pravi
PRED nama je Vaskrs, kada se, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, završava najduži najstroži post.
Svaka se domaćica trudi da prazničnu trpezu učini što bogatijom uz razne svečane đakonije.
A da bi deca još više uživala u prazniku, tu su i razne poslastice. Jedna od njih je i keks u obliku zeca.
Domaći keks je neuporedivo ukusniji od kupovnog, a lako se pravi i to samo od četiri sastojka.
Sastojci:
- 140 g pirinčanog brašna
- 1 jaje
- 100 g mleka
- 20 ml ulja
- 20 g šećera
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer i jaje, pa umutite. Dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh.
Na pleh stavite pek papir, pa istisnite krugove od testa (sa razmakom). Zatim na svakom krugu iscrtajte uši i popunite ih testo. Mokrim prstom pritisnite vrhove, kako biste zagladili keks.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Jestivom olovkom nacrtajte oči i nos. Možete da koristite i gel boju za hranu.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00
TORTA VRUĆ VETAR: Za sve jugonostalgičare, desert posvećen Ljubiši Samardžiću
16. 10. 2023. u 18:00
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
NA VENČANjU SAM BILA NAJTUŽNIJA ŽENA: Ivana je otkrila neverovatne tajne porodice Tramp
U SVOJOJ knjizi "Raising Trump", Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, podelila je fascinantne priče o porodici Tramp koje će vas zasigurno iznenaditi – jer kada Ivana odluči da ispriča sve, ona zaista ispriča sve.
07. 11. 2024. u 13:21
Komentari (0)