POSNE VANILICE PO BAKINOM RECEPTU: Podjednako ukusne kao i mrsne
Veoma lako se prave, a dok ih budete pekli, zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
- Margarin (omekšani) 250 g
- Šećer u prahu 125 g
- Limun pola kore, pola soka
- Brašno po potrebi
- Pekmez od kajsija po želji
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo, vaditi modlom ili čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek-papirom. Peći na 180°S, ali voditi računa da ne potamne previše, već da ostanu beličaste. Spajati po dve vanilice marmeladom. Posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilin šećerom.
Napomena: Vanilice budu lepše kad odstoje, pa ih je najbolje praviti dan ili dva ranije.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
REFORMA JE OMILjENA TORTA U SRBIJI: Donosimo vam recept za posnu verziju
13. 12. 2024. u 15:00
POSNA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM I DžEMOM: Mekana kao duša i nikad ukusnija
19. 04. 2024. u 13:00
SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00
POSNA ŠTRUDLA S MAKOM: Mekana i sočna, omiljeni slatkiš mnogih generacija
10. 12. 2024. u 16:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
TRAMP: Zelenski je trebalo da se preda Rusima! Oni su VEĆ MRTVI, gradovi su ruševine, a Bajden je sam sebi trebalo da potpiše POMILOVANjE
"TO SU ljudska bića, na milione masakriraju na tom bojištu. Oni su već mrtvi, a gradovi, ti gradovi su poput ruševina."
24. 01. 2025. u 16:53 >> 16:53
Komentari (0)