MOŽETE DA GA NAPRAVITE I U POSNOJ VERZIJI: Najjednostavniji recept za čokoladni kolač, sigurni smo da će vam se dopasti
Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene. Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savršen recept za čokoladni kolač bez pečenja.
Sastojci:
- 1 l mleka (može biljno)
- 12 g biljnog želatina
- 200 g čokolade (može posna)
- Za glazuru:
- 200 g čokolade (može posna)
- 30 ml ulja
- 100 g kikirikija
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine.
Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Napravite glazuru:
U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte.
Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)