ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta

Novosti online

06. 03. 2024. u 15:00

Ovo je veoma ukusna torta, koja se priprema izuzetno jednostavno i brzo. Pritom, nije skupa, a ostavlja prostora da se igrate sa ukusima i kombinacijama.

ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg šlaga 
  • 300 g plazme 
  • 250 g eurokrema 
  • 10 kom. krem bananica 
  • 1 l mleka

Priprema:

Šlag umutiti sa mlekom i podeliti na tri jednaka dela.

U prvi deo dodati plazmu, u drugi eurokrem i naseckane krem bananice, a treći deo treba da bude čist šlag.

U kalup za tortu staviti papir za pečenje kolača i na njega rastanjiti deo sa plazmom kao koru, zatim deo sa eurokremom i krem bananicom i na kraju šlag. Ukrasiti po želji.

(Žena/blic)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!