OSVEŽAVAJUĆI FIL OD PAVLAKE, SA KIVIJEM I MANDARINAMA: Recept za zimsku voćnu tortu - pravi se na ovaj način!
VOĆNA torta sa svežim voćem u sred zime je vrlo lagana i jednostavna.
![ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин! ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!](/data/images/2024-01-10/441945_3612_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno.
Potrebno:
Patišpanj:
* 130 g brašna
* 4 jaja - sobne temperature
* 80 g šećera
* 1 ¾ kašike putera - otopljenog
* ½ kašičice ekstrakta vanile
* ¼ kašičice soli
Sirup za prelivanje:
* 40 ml vrele vode
* 3 kašike šećera
Šlag:
* 250 g slatke pavlake
* 6 do 8 kašika šećera u prahu
Voćni fil:
* 200 g kivija iseckanog
Recept za svežu voćnu tortu:
Korak 1:
Napravite patišpanj:
Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.
![](/data/images/2024-01-10/441944_54111_iff.jpg?1704888813)
Foto Shutterstock
Korak 2:
Napravite šlag:
Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.
Korak 3:
Napravite sirup za preliv i pripremite voće:
Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![AROMATIČAN JE, OLAKŠAVA VARENJE I SMANJUJE NADUTOST: Blagotvorni čaj od lovora AROMATIČAN JE, OLAKŠAVA VARENJE I SMANJUJE NADUTOST: Blagotvorni čaj od lovora](/data/images/2024-01-08/441295_22547_t.jpg?time=1704885533)
AROMATIČAN JE, OLAKŠAVA VARENjE I SMANjUJE NADUTOST: Blagotvorni čaj od lovora
10. 01. 2024. u 08:00
![NIKAD MEKŠE, A SVEŽE SU I SUTRADAN: Slatke i slane mlečne kiflice (VIDEO) NIKAD MEKŠE, A SVEŽE SU I SUTRADAN: Slatke i slane mlečne kiflice (VIDEO)](/data/images/2024-01-08/441277_61428_t.jpg?time=1704885593)
NIKAD MEKŠE, A SVEŽE SU I SUTRADAN: Slatke i slane mlečne kiflice (VIDEO)
10. 01. 2024. u 09:00
![NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka? NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?](/data/images/2024-01-08/441266_2255_t.jpg?time=1704883585)
NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANjE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?
10. 01. 2024. u 11:00
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![POSLE RASKIDA: Brega pesmu Bitanga i princeza posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO) POSLE RASKIDA: Brega pesmu Bitanga i princeza posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
POSLE RASKIDA: Brega pesmu "Bitanga i princeza" posvetio čuvenoj LEPOTICI (FOTO)
BILI su par za kojim su se svi okretali.
16. 02. 2025. u 08:34
Komentari (0)