NAMAZ KOJI SVI VOLIMO: Domaća pileća pašteta

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 11:00

Možete lako i brzo napraviti domaću pileću paštetu po jedinstvenom receptu, a nije vam potrebno ni previše sastojaka.

НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 bele zeleni
  • pola celera
  • 1 crni luk
  • malo senfa
  • malo pavlake
  • malo soli
  • 2 kisela krastavčića srednje veličine

Priprema:

Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petnaestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.

Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija. Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je. Uživajte u njenom odličnom ukusu.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO DANAS! Klikni i odmah preuzmi 6.000 RSD - za sve punoletne građane!