TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINJSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa

Novosti online

28. 12. 2023. u 20:00

PREDOBROG je ukusa.

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса

Foto Shutterstock

Potrebno:

 Za koru:  

* jaja, 6 komada
* so, 1 prstohvat
* šećer, 6 kašika
* brašno, 6 kašika
* kakao, 3 kašike
* ulje, 100 ml

Za prelivanje:  

* čokoladno mleko, 300 ml

Za fil:  

* kisela pavlaka, 400 g
* šećer u prahu, 150 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* slatka pavlaka, 200 ml
* mlevena plazma, 300 g

 Za dekoraciju:  

* 150 g, šlag krema

Priprema:

 Za koru: 

Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.

- Pleh premazati uljem,posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.

- Gotovu koru izvaditi iz rerne,izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom.Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.

 Za fil: 

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku,šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti,umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

- Fil rasporediti preko ohlađene kore.

 Za dekoraciiju: 

Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila. Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Kolač seći na kocke,servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MVP by Mozzart Sport: Veliki izbor najboljih sportista Srbije!