PRAVI SE LAKO, A I SMAŽE SE ZAČAS! Najbrži kolač sa preukusnim kremom obožavaju baš svi
KOLAČ možete odmah poslužiti ili sačekati da se ohladi - podjednako je ukusan.

Foto Shutterstock
Sastojke meriti manjom šoljom za tursku kafu.
Potrebno:
Za koru:
* jaja, 3 komada
* šećer, 3 šoljice
* vanilin šećer, 2 kesice
* ulje, 2 šoljice
* brašno, 3 šoljice
* prašak za pecivo, 1 kesica
* mleko, 2 šoljice
* mleveni keks, 3 šoljice
Za premazivanje:
* eurokrem, po potrebi
Za posipanje:
* mleveni keks, 70 g
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleveni keks, brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, uliti mleko i dobro umutiti mikserom. Smesu uliti u margarinom podmazan pleh.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
- Gotov kolač izvaditi iz rerne i odmah premazati eurokremom.
- Posuti mlevenim keksom.
- Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

IZAŠAO SEVERININ "FILM", ARSEN POSLAO ŠKAKLjIVU PONUDU: "Koleginice, čuo sam da imate neki film... Mogu ja muziku da vam uradim?"
PEVAČICA Severina Vučković je tokom karijere prošla kroz mnoge uspone i padove, a i danas se prepričava njena anegdota sa legendarnim kantautorom Arsenom Dedićem.
09. 03. 2025. u 18:32
Komentari (0)