NEĆETE PRIMETITI RAZLIKU: Napravite posni baunti kolač

Новости онлајн

25. 08. 2023. u 19:00

IMA ukus baš kao pravi!

НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач

Foto: Printscreen/Jutjub/Recepti Brigita Husic

Sastojci za posni baunti kolač:

Za testo: 

180ml biljnog mleka,
125g šećera,
75ml ulja,
1 kašičica vanilin šećera,
prstohvat soli,
30g kakao,
240g brašna,
15g praška za pecivo.

Za punjenje: 

200ml kokosovog mleka,
120g šećera,
1 kašičica vanilin šećera,
200g kokosa,
50ml kokosovog ulja.

Za čokoladnu glazuru: 

100g posne čokolade,
50ml biljnog mleka.

Posni baunti kolač se priprema na sledeći način:

  • U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
  • Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte.
  • Pecite na 180°C oko 20-22 minuta.
  • U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje.
  • Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.
  • Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom.
  • Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače.
  • A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.

(posnajela.rs)

BONUS VIDEO:

IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao