STARINSKA ŠARENA TORTA OD TRI FILA IZ BAKINE SVESKE: Nije se rodio onaj koji je njoj odoleo, idealna je za sve prilike

16. 08. 2023. u 10:00

NE postoji domaćinstvo u kom se nije spremala neka varijacija ove obožavane torte.

СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Ova torta je zaista ljubav na prvi zalogaj. Mekane kore i tri različita fila, prosto je rapsodija ukusa. U narodu je poznata i kao interkontinental torta i retko ko je mogao da joj odoli. Nećete pogrešiti u kojoj god prilici da je spremite jer će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih sladokusaca.

SASTOJCI: Za ovaj recept potrebne su vam tri kore, a ovo su potrebni sastojci za jednu koru:

  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3-4 kašike mlevenih oraha

Peći kore na 180°C (360°F)

 

Za fil je potrebno:

  • 750 ml mleka
  • 7 kašika brašna
  • 9 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 250 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 90 g mlevenih oraha ili lešnika

Fil podeliti na tri dela: Prvi deo je žut, drugi deo je sa 90 g mlevenih oraha, treći deo je sa 100 g čokolade.

Ukrasiti sa 300 ml slatke pavlake i potom ostaviti u frižideru da se stegne!

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)