SOČNI KOLAČ OD KAJSIJA: Kad već jedete slatko neka to bude domaći i najkvalitetniji kolač od sočnog voća

Novosti online

14. 08. 2023. u 19:00

Najbolji i najmekši klač je onaj koji se pravi sa kajsijama i mekanim biskvitom koji se topi u ustima

СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

Foto: Jutjub/Printskrin/Bakina kuhinja

Sezona kajsija je upravo počela, a mnogi smatraju da su one izuzetno zdrave voćkice, stoga ih iskoristite kao glavni sastav za uksni kolač:

Potrebno za biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene plazme
  • 50 ml. ulja
  • 200 ml kiselog mleka
  • 1 prašk za pecivo

I još je potrebno:

  • 800 gr. zrelih kajsija

I još:

  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 50 gr maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 500 ml. mleka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.

Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.

Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć pudung ubaciti kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo, pa rasporediti pola kajsija.

Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga, pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti