TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)
AKO je do sad niste probali, ovaj kolač uvrstićete u omiljene, to je sigurno!
Ovaj lagani kolač uvek će biti odličan izbor za vrele dane koji nam stižu. Jednostavno se pravi, potrebno je minimalno vremena a uživanje traje do poslednjeg parčeta.
TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - potrebni sastojci:
3 pakovanja piškota (300g)
2 l mleka
3 pudinga od vanile
3 kesice šlaga
125g maslaca
150g šećera u prahu
3 veće banane
2 vanilin šećera
sok od jednog limuna
TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - priprema:
U 1 litar mleka skuvati 3 pudinga od vanile. Umutiti penasto 125g maslaca sa 150g šećera u prahu. U prohlađen puding dodati umućen maslac sa šećerom u prahu i 2 kesice vanilin šećera. Umutiti sve sa mikserom. Krem podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Neposredno pre početka filovanja torte oljuštiti banane i preseći uzdužno na pola.
Preliti sokom od jednog limuna da ne potamne. Na tacni poređati prvi sloj piškota, koje su prethodno umočene u hladno mleko. Preko piškota premazati jednu polovinu krema od vanile. Banane poređati u suprotnom smeru od piškota preko krema.
Ređanjem banana na taj način se dobija lep presek svakog parčeta torte. Preko banana dodati opet sloja krema i kao završni sloj dodati piškote prethodno umočene u mleko.
Tortu odložiti u frižider da se ohladi i stegne na nekoliko sati. Umutiti šlag sa jednim delom preostalog mleka i premazati preko torte. Ukrasiti tortu po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"
IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.
08. 11. 2024. u 09:02
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
KAJINA ĆERKA RADI ZA TRAMPA Lepotom očarala sina svetske zvezde: "Imam lepo dete, svidela mu se"
PEVAČICA Katarina Kaja Ostojić sa 19 godina rodila je ćerku Nikolinu, a dobila ju je iz prvog braka sa košarkašem Nikolom Dragojlovićem.
08. 11. 2024. u 08:34
Komentari (0)