NAJUKUSNIJI SUTLIJAŠ U NOVOM IZDANJU: Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2023. u 18:00

TRADICIONALNO omiljeno jelo sutlijaš, u novom ruhu

НАЈУКУСНИЈИ СУТЛИЈАШ У НОВОМ ИЗДАЊУ: Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ Jutjub/ Čif Bili Parisi

SUTLIJAŠ - sastojci:

1 l mleka, 1/2 šolje pirinča, 1/3 šolje šećera, 3 jajeta, 3 kašike cimeta, 1/2 šolje suvog grožđa, kašika ekstrakta vanile.

SUTLIJAŠ - priprema:

U mleko stavite pirinač, šećer i ekstrakt vanile. Kad provri, kuvajte 20 minuta. Posebno umutite 3 žumanca, 2 kašike šećera i cimet, pa to sipajte u skuvani pirinač i sve mešajte na laganoj vatri, oko minut.

Sklonite sa ringle, u to dodajte kašiku šećera i prethodno ulupana tri belanca. Sve dobro promešajte, dodajući suvo grožđe.

Servirajte sa kakaom ili cimetom preko.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju