ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)
HARMONIJA ukusa.

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Voćni kolač sa pudingom - sastojci:
2 jaja
50 ml ulja
2 kašike šećera
100 ml jogurta
50 gr suvog grožđa
100 gr višanja
300 ml mleka
1 puding od slatke pavlake
1/2 praška za pecivo
Kako se pravi kolač sa pudingom i voćem:
Skuvati puding u mleku sa 1 kašikom šećera (može i više) i malo prohladiti. Umutiti jaja sa 1 kašikom šećera i dodati brašno sa praškom za pecivo.
Dodati ulje, jogurt i suvo grožđe. Sve izjednačiti. Pleh podmazati i sipati testo.
Puding sipati u kesu od zamrzivača i otvoriti na ćošku malu rupicu, pa išarati po testu praveći kocke.
U svaku kocku ubaciti voće po izboru ( u ovom slučaju višnje). Peći oko 30-40 min na 200 stepeni C.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SNIMAK SA PREVODOM NA SRPSKI Žestoka rasprava Trampa i Zelenskog (VIDEO)
U PETAK je u Beloj kući održan sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Džej Di Vensa i Vladimira Zelenskog, a susret je prerastao u eksplozivnu i žestoku raspravu.
28. 02. 2025. u 23:12

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji
"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".
01. 03. 2025. u 14:49

NISU GOVORILI 2 DECENIJE Oglasio se Miroslav Ilić o smrti Saše Popovića: "Dugo se nismo čuli, ali mi je žao"
"Nismo se jako dugo čuli, ali..."
01. 03. 2025. u 21:06
Komentari (0)