MALO DRUGAČIJE PALAČINKE: Četiri fila koje verovatno niste probali

Novosti online

04. 02. 2023. u 09:00

UGLAVNOM ih jedemo sa džemom, marmeladom, čokoladnim kremom i mlevenim keksom ili u nešto tradicionalnijoj varijanti - sa orasima i šećerom.

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПАЛАЧИНКЕ: Четири фила које вероватно нисте пробали

Foto: Profimedia

Palačinke su omiljena poslastica većine - lako se i brzo pripremaju, jeftine su i izdašne, a mogu biti i slatke i slane i možete ih obogatiti najrazličitijim filovima i sastojcima.

Ako želite da ukućane ili goste iznenadite nečim novim i ukusnijim, isprobajte neki od ova četiri fila koji su jednostavni, a super su ukusni i drugačiji od onoga čine inače punite palačinke!

1. Karamelizovani fil sa bananom

Potrebni sastojci (količine sastojaka su proizvoljne u zavisnosti od toga kakav ukus i količinu želite) : krem sir, pavlaka, šećer u prahu, banane, šećer, maslac, cimet

Priprema: U posudi pomešajte krem siru i pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu. Na tiganju otopite puter na umerenoj vatri, pa mu dodajte šećer i cimet i mešajte ih dok ne počnu da se karamelizuju. Potom dodajte banane iseckane na kolutiće lagano ih mešajući sa ostatkom smese tokom 2-3 godine. Kada se spoje sa ostatkom smese - vaš fil je gotov!

2. Tiramisu fil

Potrebni sastojci: maskarpone sir, šećer u prahu, rendana čokolada za kuvanje, malo skuvane instant kafe

Priprema: Pomešajte sve sastojke u glatku smesu

3. Fil sa šumskim voćem

Potrebni sastojci: krem sir, slatka pavlaka, šećer u prahu, bilo šta od šumskog voća (jagode, maline, kupine, borovnice, ili čak mešavina istog...)

Priprema: Pomešajte krem sir, šećer u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovo sve mešajte dok ne postane glatko. Dodajte šumsko voće.

4. Osvežavajući fil

Potrebni sastojci: Grčki jogurt, med, limunov sok

Priprema: Pomešajte sve sastojke u kompaktnu smesu

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!