NIKOLJDANSKA POSNA SALATA OBAVEZNA JE NA SLAVSKOJ TRPEZI: Može vam poslužiti kao predjelo, ili ukusan obrok

Novosti online

16. 12. 2024. u 11:00

Sveti Nikola je jedna od najvećih slava na našim prostorima, tako da oni koji je ne slave obično idu u goste kod nekog ko slavi.

НИКОЉДАНСКА ПОСНА САЛАТА ОБАВЕЗНА ЈЕ НА СЛАВСКОЈ ТРПЕЗИ: Може вам послужити као предјело, или укусан оброк

Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Obično su za ovu slavu domaćice najvrednije, pa im slavska trpeza izgleda prilično bogato sa mnoštvo ukusnih i zanimljivih jela. Donosimo vam recept za posnu salatu sa krompirom i ribom koju ćete obožavati.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 600 grama ribe - oslića
  • 200 - 300 grama praziluka
  • 5 - 6 kiselih krastavaca
  • 200 grama
  • 1 limun
  • 1-2 kašike senfa
  • 2-3 kašike ajvara
  • Ulje, so, biber, peršun

Priprema:

Krompir očistiti i iseckajte na kockice pa skuvajte u slanoj vodi. Skušu skuvajte i očistite od koščica. Zatim iseckajte praziluk, krastavčiće, a zatim dodajte ajvar, senf i začine. Iscedite sok od jednog limuna i promešajte sve to. Pomešajte kuvan krompir, očišćenu ribu, praziluk sa začinima i krastavčićima - poslužite sveže!

(espreso)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

RUSIJA SLAVI! Počelo ukidanje sankcija, Rusima stigla dozvola za Svetsko prvenstvo