SALATA SA CRNIM PASULJEM I PARADAJZOM: Jeftina salata za koju ne treba mnogo namirnica, ni vremena za pripremu
Salata sa crnim pasuljem i paradajzom je lagana, osvežavajuća i možete da je jedete kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 800 g crnog pasulja iz konzerve
- 1/2 velikog krastavca, iseckanog
- 1/2 srednjeg crvenog luka, seckanog
- 300 g paradajza, iseckanog
- 3 kašike peršuna, seckanog
Za preliv:
- sok od 1 limuna
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
Priprema:
Za ovu salatu prvo ocedite crni pasulj i dobro ga isperite. Potopite ga u svežu vodu 2-3 minuta. Napravite preliv na dnu činije. Sipajte sok od limuna, crveno vinsko sirće, maslinovo ulje, i začine u činiju i dobro promešajte. Isecite krastavac na komadiće. Ubacite krastavce u činiju sa prelivom. Presecite paradajz, iseckajte crveni luk i sitno iseckajte peršun i ubacite u činiju. Dodajte oceđeni crni pasulj i dobro promešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata, servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)