SALATA SA CRNIM PASULJEM I PARADAJZOM: Jeftina salata za koju ne treba mnogo namirnica, ni vremena za pripremu
Salata sa crnim pasuljem i paradajzom je lagana, osvežavajuća i možete da je jedete kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 800 g crnog pasulja iz konzerve
- 1/2 velikog krastavca, iseckanog
- 1/2 srednjeg crvenog luka, seckanog
- 300 g paradajza, iseckanog
- 3 kašike peršuna, seckanog
Za preliv:
- sok od 1 limuna
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
Priprema:
Za ovu salatu prvo ocedite crni pasulj i dobro ga isperite. Potopite ga u svežu vodu 2-3 minuta. Napravite preliv na dnu činije. Sipajte sok od limuna, crveno vinsko sirće, maslinovo ulje, i začine u činiju i dobro promešajte. Isecite krastavac na komadiće. Ubacite krastavce u činiju sa prelivom. Presecite paradajz, iseckajte crveni luk i sitno iseckajte peršun i ubacite u činiju. Dodajte oceđeni crni pasulj i dobro promešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata, servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)