KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SUVIM ŠLJIVAMA: Idealna je za slavsku ili prazničnu trpezu i gotova za samo 15 minuta!
Kremasta slavska salata sa suvim šljivama i orasima donosi savršen spoj bogatih ukusa i raskošne teksture, idealna za posebne prilike. Bilo da je poslužite kao predjelo ili kao prilog, ova salata će sigurno oduševiti vaše goste.
Sastojci:
- 200 g suvih šljiva (bez koštica)
- 200 g dimljene piletine ili pilećeg filea
- 200 g kačkavalja (ili nekog drugog tvrdog sira)
- 100 g kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- So i biber po ukusu
- Šaka oraha (za dekoraciju)
Priprema:
Suve šljive potopite u toplu vodu na 10-15 minuta kako bi omekšale, a zatim ih iscedite i isecite na sitne komade.
Priprema mesa: Ako koristite dimljenu piletinu, iseckajte je na sitne kockice. Ako koristite pileći file, skuvajte ga u slanoj vodi, ohladite i takođe iseckajte na kockice.
Kačkavalj narendajte ili iseckajte na sitne kockice, a kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove ili kockice.
U velikoj posudi pomešajte suve šljive, meso, sir i kisele krastavčiće.
Preliv: U drugoj posudi umutite majonez, kiselu pavlaku i senf. Dodajte so i biber po ukusu, a zatim prelijte preko salate.
Lagano promešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Salatu možete ukrasiti seckanim orasima ili celim polovinama oraha. Ostavite salatu u frižideru barem sat vremena da se svi ukusi prožmu pre serviranja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00
SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
28. 09. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)