KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SUVIM ŠLJIVAMA: Idealna je za slavsku ili prazničnu trpezu i gotova za samo 15 minuta!

Novosti online

08. 10. 2024. u 14:00

Kremasta slavska salata sa suvim šljivama i orasima donosi savršen spoj bogatih ukusa i raskošne teksture, idealna za posebne prilike. Bilo da je poslužite kao predjelo ili kao prilog, ova salata će sigurno oduševiti vaše goste.

КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СУВИМ ШЉИВАМА: Идеална је за славску или празничну трпезу и готова за само 15 минута!

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 200 g suvih šljiva (bez koštica)
  • 200 g dimljene piletine ili pilećeg filea
  • 200 g kačkavalja (ili nekog drugog tvrdog sira)
  • 100 g kiselih krastavčića
  • 200 g majoneza
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašika senfa
  • So i biber po ukusu
  • Šaka oraha (za dekoraciju)

Priprema:

 Suve šljive potopite u toplu vodu na 10-15 minuta kako bi omekšale, a zatim ih iscedite i isecite na sitne komade.
Priprema mesa: Ako koristite dimljenu piletinu, iseckajte je na sitne kockice. Ako koristite pileći file, skuvajte ga u slanoj vodi, ohladite i takođe iseckajte na kockice.
 Kačkavalj narendajte ili iseckajte na sitne kockice, a kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove ili kockice.
 U velikoj posudi pomešajte suve šljive, meso, sir i kisele krastavčiće.
Preliv: U drugoj posudi umutite majonez, kiselu pavlaku i senf. Dodajte so i biber po ukusu, a zatim prelijte preko salate.
 Lagano promešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Salatu možete ukrasiti seckanim orasima ili celim polovinama oraha. Ostavite salatu u frižideru barem sat vremena da se svi ukusi prožmu pre serviranja.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!