POTAŽ OD KESTENA: U samo nekoliko poteza dobijate savršeno ukusnu jesenju krem čorbicu

Novosti online

07. 10. 2024. u 10:00

Kesten je jako zdrav i odličan izvor vlakana i podstiče rad creva i digestivnog trakta.

ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kesten pirea
  • 200 g šargarepe
  • 400 g krompira
  • ulje
  • 100 ml pavlake
  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • so 
  • biber
  • 4 lovorova lista
  • bundevino ulje

Priprema:

Crni luk, šargarepu i krompir sitno iseći na kockice, beli luk na kriške. Izmrvite 

kesten pire. Prokuvajte 1 l vode i dodajte temeljnu kocku. U duboku šerpu stavite ulje da 

prekrije dno i dodajte luk. Pržite dok luk ne požuti. Dodajte šargarepu i kockice 

krompira i dinstajte uz stalno mešanje dok povrće ne pusti miris. Dodajte beli luk,

pa čim počne da miriše , nalijte malo temeljca, toliko da prekrije povrće.

Pojačajte vatru i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kesten pire, mešajte 1-2 minuta.

Polako dodajte ostatak temeljca uz mešanje, mešajte štapnim mikserom. Dodajte 

lovorov list i muskatni oraščić. Kada supa provri, smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta.

Umešajte pavlaku za kuvanje, začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite u dubokom

tanjiru poprskanom bundevinim uljem.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu