SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
Servira se uz feta sir i preliv sa senfom.
Sastojci:
- 270 g batata, oljuštenog i isečenog na kocke od 2,5 cm
- 425 g sočiva
- 3 kašike seckanog peršuna
- 60 g feta sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1½ kašika senfa
- 1 mali čen belog luka, narendan
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica paprike
- ½ kašičice soli
- ⅛ kašičice bibera
Priprema:
Kako biste napravili salatu zagrejte rernu na 200°S. Oljuštite i iseckajte batat na kockice od 2,5 cm i stavite ih u pleh za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, 2 prstohvata soli i prstohvatom bibera i pecite 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.
Sočivo iz konzerve ocedite i isperite. Za preliv u maloj činiji umutite 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg limunovog soka, 1½ kašiku senfa, 1 mali čen belog luka (rendanog), 1 kašičicu kima, 1 kašičicu paprike, ½ kašičice soli i bibera, dok se sve dobro ne sjedini.
U veću činiju dodajte pečeni krompir, sočivo, preliv, 3 kašike peršuna i mešajte dok se ne sjedini. Probajte i prilagodite začine pre serviranja. Po želji, dodajte izmrvljen feta sir.
(stvar ukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem
18. 09. 2024. u 10:00
RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
16. 08. 2024. u 14:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)