PARADAJZ ČORBA SA REBARCIMA: Starinsko i jeftino jelo koje svi vole, a za koje vam ne treba puno sastojaka
Predlažemo vam da za ručak napravite nedoljivu paradajz čorbu sa rebarcima.
Sastojci:
- 500 g svinjskih rebara
- 350 g krompira
- 3 paradajza
- 80 g rezanaca
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- peršun
- 1 lovorov list
Priprema:
Isecite rebarca i stavite u šerpu, pa sipajte vodu (oko 2,5 l). Kada proključa kuvajte ih još 30-40 minuta. Paradajz isecite u obliku krsta na dnu i stavite u kipuću vodu i ostavite minut, dva. Zatim ih oljuštite, iseckajte i izblendirajte. Rebarca izvadite iz šerpe i u taj bujon dodajte sitno seckani krompir. Kad proključa kuvajte ga još 5 minuta. Zatim propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckanu papriku. Kuvajte dok ne omekša. Očistite rebarca od kostiju i sitno iseckajte. Blendirani paradajz sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte, poklopljeno, dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso i rezanca i kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte prženo povrće i začinite. Na kraju je pospite seckanim peršunom.
(stvar ukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjA KROMPIR ČORBA: Jednostavno se pravi, a ima božanstven ukus
23. 09. 2024. u 15:00
ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
14. 08. 2024. u 09:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)