SALATA OD PEČENIH PAPRIKA SA SIROM I PAVLAKOM: Kremasta i jednostavna, a za sve prilike
Ovako pripremljena salata je odlična uz pečenje, ali i ribu.
Sastojci:
- 4-5 većih pečenih paprika
- 3 čena belog luka
- 150 g feta sira
- 400 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Ako imate već pečene paprike, izvadite im koštice i isecite na trake. Na posudu stavite papriku i unutra stavite cediljku, pa ostavite da se ocedi. Ako nemate pečene paprike, prvo ih ispecite u rerni ili na plotni, pa ponovite postupak kao sa smrznutim. Paprike nauljite i sipajte sirće, pa pospite mlevenim belim lukom.
Sir izmrvite, pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Tvrdi sir izrendajte u drugoj posudi.
U posudu za salatu poređajte papriku, pa premažite sir. Zatim ide tanak sloj majoneza, pa opet paprika i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je fil od belog sira i pavlake, a preko pospite rendani tvrdi sir. Salatu dobro ohladite.
(stvar ukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠOK PORUKA IZ BUNDESTAGA: Ukrajina nikada ne može da pobedi Rusiju, to nikada nije bio cilj
FRIDRIH Merc, lider konzervativnog bloka CDU/CSU, najveće opozicione snage u Bundestagu, izjavio je danas da saveznici Ukrajine nikada nisu kao cilj imali pobedu Kijeva u ratu protiv Rusije.
29. 09. 2024. u 19:14
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: "Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska"
"ČUVAJTE decu i nek vas Bog čuva", poručio je Zekavica.
29. 09. 2024. u 20:46
Komentari (0)