SUPA OD SOČIVA SA SLANINOM: Ukusna i zasitna supa od sočiva i slanine koja je gotova za samo pola sata
Postupak spremanja je veoma jednostavan, a sočivo osim što je veoma zdravo, dugo drži i sitost.
Sastojci:
- 1 kašičica ulja
- 75 dimljene slanine, očišćene od sve masti i sitno iseckane
- 1 luk, sitno isečen
- 1 crvena paprika, sitno seckana
- 1,5 litara pileće supe
- 1 mali batat, oljušten i sitno isečen
- 1 čen belog luka
- 200 g crvenog sočiva
- velika grančica timijana
- 1 lovorov list
- So (po ukusu)
- mleveni crni biber
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte slaninu, luk i crvenu papriku. Krčkajte na laganoj vatri 5 minuta, ili dok povrće ne omekša. Dok se povrće dinsta,zagrejte supu. Dodajte ostale sastojke slanini i povrću dodajte slatki krompir, beli luk i sočivo. Mešajte minut, pa prelijte tek prokuvanom supom i dodajte začinsko bilje. Začinite solju i biberom. Pustite da provri (trebalo bi da bude manje-više trenutno), a zatim smanjite vatru na srednje jaku, poklopite i kuvajte između 15-20 minuta ili dok crveno sočivo ne omekša. Uklonite začinsko bilje iz supe. Ako želite, usitnite supu štapnim mikserom ili ostavite kako jeste. Poslužite toplo!
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)