SUPA OD SOČIVA SA SLANINOM: Ukusna i zasitna supa od sočiva i slanine koja je gotova za samo pola sata

Novosti online

24. 09. 2024. u 18:21

Postupak spremanja je veoma jednostavan, a sočivo osim što je veoma zdravo, dugo drži i sitost.

СУПА ОД СОЧИВА СА СЛАНИНОМ: Укусна и заситна супа од сочива и сланине која је готова за само пола сата

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašičica ulja
  • 75 dimljene slanine, očišćene od sve masti i sitno iseckane
  • 1 luk, sitno isečen
  • 1 crvena paprika, sitno seckana
  • 1,5 litara pileće supe
  • 1 mali batat, oljušten i sitno isečen
  • 1 čen belog luka
  • 200 g crvenog sočiva
  • velika grančica timijana
  • 1 lovorov list
  • So (po ukusu)
  •  mleveni crni biber

Priprema:


Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte slaninu, luk i crvenu papriku. Krčkajte na laganoj vatri 5 minuta, ili dok povrće ne omekša. Dok se povrće dinsta,zagrejte supu. Dodajte ostale sastojke slanini i povrću dodajte slatki krompir, beli luk i sočivo. Mešajte minut, pa prelijte tek prokuvanom supom i dodajte začinsko bilje. Začinite solju i biberom. Pustite da provri (trebalo bi da bude manje-više trenutno), a zatim smanjite vatru na srednje jaku, poklopite i kuvajte između 15-20 minuta ili dok crveno sočivo ne omekša. Uklonite začinsko bilje iz supe. Ako želite, usitnite supu štapnim mikserom ili ostavite kako jeste. Poslužite toplo!
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer