NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJBRŽA: Salata od pečenih tikvica i feta sira, ukus koji ide uz svako jelo

Novosti online

14. 09. 2024. u 08:00

Ne možete pogrešiti sa kombinacijom tikvica, feta sira i slanutka, čeri paradajza i mladog luka.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈБРЖА: Салата од печених тиквица  и фета сира, укус који иде уз свако јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 0,5 kg tikvica
  • 200 g kuvanog slanutka
  • 200 g feta sira
  • 100 g čeri paradajza
  • 1 mladi luk
  • 1 čen belog luka
  •  svežeg bosiljka
  • balzamiko sirće
  • maslinovo ulje
  • soli
  • biber

Priprema: 

Tikvice isecite tako da budu široke pola centimetra. Posolite ih i nauljite maslinovim uljem i ispecite na gril tiganju. Nakon što ste ih ispekli, ostavite da se ohlade i dodajte slanutak, seckani mladi luk, beli luk, feta sir i prepolovljeni čeri paradajz. Začinite salatu maslinovim uljem, sirćetom i posolite i pobiberite po potrebi.

 

(jutarnji.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu