ČORBA OD PILEĆIH BATAKA I PEČURAKA: Nesvakidašnji obrok, koji će bez sumnje postati vaš kulinarski favorit
Domaća čorba od pilećih bataka i pečuraka je možda neočekivan, ali vrlo ukusan spoj sastojaka i svideće se svim ukućanima.
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 2 stabljike celera
- 3 grančice majčine dušice
- 8 zrna bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 l vode
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 5 krompira
- 200 g kisele pavlake
- 200 g pečuraka
- sol, biber, po ukusu
- šaka mirođije
Priprema:
Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.
Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.
Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA: Drugačija i aromatična, za pravo uživanje
27. 06. 2024. u 13:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)