ČORBA OD PILEĆIH BATAKA I PEČURAKA: Nesvakidašnji obrok, koji će bez sumnje postati vaš kulinarski favorit

Novosti online

07. 09. 2024. u 08:00

Domaća čorba od pilećih bataka i pečuraka je možda neočekivan, ali vrlo ukusan spoj sastojaka i svideće se svim ukućanima.

ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Несвакидашњи оброк, који ће без сумње постати ваш кулинарски фаворит

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 2 stabljike celera
  • 3 grančice majčine dušice
  • 8 zrna bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1,5 l vode
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 5 krompira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g pečuraka
  • sol, biber, po ukusu
  • šaka mirođije

Priprema:

Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.

Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.

Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)