OSVEŽAVA BOLJE OD SLADOLEDA: Hladna i slatka šampanj supa, brzo se sprema, a idealna je za visoke temperature
SUDEĆI po prognozi leto nas neće skoro napustiti, pa je vreme da razmislimo o još nekim hladnim poslasticama.
Mi vam predlažemo ovu slatku supu, koja se brzo sprema, a idealna je i kao hladni dezert.
Potrebno je:
- manja lubenica
- 300 g smrznutih jagoda
- 400 ml soka od jabuka
- 500 ml ledenog šampanjca
- smeđi šećer, po ukusu
Za ukras:
- listići sveže nane
Priprema šampanj supe od lubenica
Lubenicu odvojite od kore i izvadite joj semenke, pa je isecite na sitnije kocke. Prebacite ih u dublju činiju, sa sve sokom koji su pustile. Jagode dopola odmrznite, isecite na kriške i pomešajte sa kockicama lubenice. Po ukusu pospite sa malo smeđeg šećera i promešajte. Zatim voće prelijte sokom od jabuka, dodajte šampanjac, prmešajte i sipajte u tanjire. Svaku porciju ove hladne voćne supe, prilikom serviranja, ukrasite listićima sveže nane.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)