ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog
Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.
Sastojci:
- 2 glavice bok čoja
- 1 crvena paprika babura
- 2 čena belog luka
- 50 g indijskog oraha
- 1 cm svežeg korena đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susama
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašike soli ili po ukusu
- 1/4 čaše vode
- ulje
- so, biber
Priprema:
Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.
Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.
Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.
Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.
Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KUPUS SALATA KAO IZ RESTORANA: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
25. 07. 2024. u 17:16
SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada
23. 07. 2024. u 11:00
LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00
SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
24. 07. 2024. u 10:22
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)