ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog
Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.
Sastojci:
- 2 glavice bok čoja
- 1 crvena paprika babura
- 2 čena belog luka
- 50 g indijskog oraha
- 1 cm svežeg korena đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susama
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašike soli ili po ukusu
- 1/4 čaše vode
- ulje
- so, biber
Priprema:
Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.
Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.
Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.
Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.
Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KUPUS SALATA KAO IZ RESTORANA: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
25. 07. 2024. u 17:16
SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada
23. 07. 2024. u 11:00
LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00
SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
24. 07. 2024. u 10:22
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
OTAC PREDRAG OBJASNIO: Nikada ne treba reći "Primi moje saučešće" ožalošćenom
PRAVOSLAVNI sveštenik Predrag Popović, koji je poznat po svojim javnim istupima u kojima deli s vernicima hrišćanska načela i mudrosti, je komentarisao zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima govoriti "Primi moje saučešće".
08. 09. 2024. u 09:39
Komentari (0)