SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
Ova salata je idealna da je ponesete na posao.
Sastojci:
- pirinač 1 šolja
- patlidžan 1 kom
- paradajz 1 kom
- crni luk 1 kom
- masline 10 kom
- crvena paprika 1
- zelena paprika 1
- so po ukusu
- biber po ukusu
- peršun po želji
- bosiljak po želji
Priprema:
Patlidžan oljuštite, isecite na kockice, posolite i ostavite da malo odstoji i pusti vodu. U šerpu stavite šolju pirinča, dve šolje vode i prstohvat soli. Stavite na srednju vatru i kuvajte oko 20 minuta. U tiganj stavite kašiku ulja i luk iseckan na rebarca. Kada je luk na pola gotov dodajte iseckanu papriku. Nakon što je paprika omekšala dodajte i patlidžan. Povrće treba u ovoj fazi samo da se izgriluje, pa nemojte dodavati puno ulja. Kada je povrće gotovo dodajte začine, so, biber, peršun, bosiljak, iseckan paradajz i masline i ostavite da se povrće hladi. Nakon što je pirinač skuvan pomešajte ga sa ostatkom povrća. Salata može da se jede hladna i topla.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00
CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
08. 07. 2024. u 10:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)