ČORBA OD CVEKLE, ŠARGAREPE I ĐUMBIRA: Ukoliko želite da napravite zdrav, a ukusan obrok, ovaj recept je odličan izbor
Kremasta čorba od cvekle i šargarepe će telu obezbediti dovoljnu količinu vitmina i minerala, a samim tim i ojačati imuni sistem.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 500g šargarepe
- 500g cvekle
- 1 crveni luk (ili praziluk)
- 1,7 litara vode
- 1 kisela jabuka (ili krompir, celer, paškanat)
- 1 kašičica soli
- mleveni biber
- 3cm korena đumbira ili 1/2 kašičice đumbira u prahu
- sok od pola limuna
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan luk. Za to vreme oljuštite šargarepu i isecite je na kockice, a zatim i cveklu. Dužina kuvanja zavisi od toga koliko je krupno isečeno povrće.
Pržite par minuta šargarepu i cveklu sa lukom (prazilukom) uz povremeno mešanje. Zatim sipati toplu vodu i smanjiti temperaturu, čorbi dodati isečenu jabuku ili krompir i đumbir ako koristite svež. Kuvati 30-ak minuta dok se povrće ne raskuva pa skloniti sa vatre.
Prohladiti malo povrće pre stavljanja u blender. Izblendirajte masu i vratite u šerpu. Začinite sa soli, biberom, limunovim sokom (i đumbirom u prahu). Čorbu služiti toplu mada je odlična i hladana.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
"Bora me je panično uhvatio za ruku i odveo u stan - bio sam ZAPANjEN onime što mi je pokazao"
GLUMAC Branislav Lečić podelio je svoje uspomene na legendarog muzičara Boru Đorđevića, prisećajući se njihovih susreta i trenutaka koje su delili.
06. 09. 2024. u 15:38
Komentari (0)