ČORBA OD CVEKLE, ŠARGAREPE I ĐUMBIRA: Ukoliko želite da napravite zdrav, a ukusan obrok, ovaj recept je odličan izbor

Novosti online

24. 07. 2024. u 07:00

Kremasta čorba od cvekle i šargarepe će telu obezbediti dovoljnu količinu vitmina i minerala, a samim tim i ojačati imuni sistem.

ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 500g šargarepe
  • 500g cvekle
  • 1 crveni luk (ili praziluk)
  • 1,7 litara vode
  • 1 kisela jabuka (ili krompir, celer, paškanat)
  • 1 kašičica soli
  • mleveni biber
  • 3cm korena đumbira ili 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • sok od pola limuna

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan luk. Za to vreme oljuštite šargarepu i isecite je na kockice, a zatim i cveklu. Dužina kuvanja zavisi od toga koliko je krupno isečeno povrće.

Pržite par minuta šargarepu i cveklu sa lukom (prazilukom) uz povremeno mešanje. Zatim sipati toplu vodu i smanjiti temperaturu, čorbi dodati isečenu jabuku ili krompir i đumbir ako koristite svež. Kuvati 30-ak minuta dok se povrće ne raskuva pa skloniti sa vatre.

Prohladiti malo povrće pre stavljanja u blender. Izblendirajte masu i vratite u šerpu. Začinite sa soli, biberom, limunovim sokom (i đumbirom u prahu). Čorbu služiti toplu mada je odlična i hladana.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu