SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada
Bez mesa i uz puno pravilno odabranog povrća možete napraviti brzi ručak koji ne zahteva nikakvo dodatno podgrejavanje, a pružiće nam sve potrebno – baš kao što se i očekuje od laganih letnjih jela.
Sastojci:
- leblebije limenka
- krastavac 1 veći
- avokado 2 srednja
- čeri paradajz 3 šoljice (od 2 dcl)
- crveni luk pola
- zelene masline pola šoljice
- peršun malo
Za preliv:
- maslinovo ulje ¼ šoljice
- senf 1 kašičica
- origano ½ kašičice
- bosiljak ½ kašičice
- sok od limuna 2 kašičice
- jabukovo ili vinsko sirće 2 kašike
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Pripremite i naseckajte svo povrće, ocedite slanutak i očistite avokado. U velikoj posudi pomešajte sastojke za salatu: avokado naseckan na kockice, paradajz naseckan na kockice, začinsko bilje, masline ako stavljate, krastavac narezan na kockice, narezani crveni luk, oceđena leblebija i seckani peršun. U srednjoj posudi pomešajte sastojke za preliv. Preliv preliti preko salate, promešajte da se dobro sjedinite i poslužite. Možete je jesti samostalno ili uz hleb ili krekere po želji.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00
CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
08. 07. 2024. u 10:00
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
"Bora me je panično uhvatio za ruku i odveo u stan - bio sam ZAPANjEN onime što mi je pokazao"
GLUMAC Branislav Lečić podelio je svoje uspomene na legendarog muzičara Boru Đorđevića, prisećajući se njihovih susreta i trenutaka koje su delili.
06. 09. 2024. u 15:38
Komentari (0)