SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada

Novosti online

23. 07. 2024. u 11:00

Bez mesa i uz puno pravilno odabranog povrća možete napraviti brzi ručak koji ne zahteva nikakvo dodatno podgrejavanje, a pružiće nam sve potrebno – baš kao što se i očekuje od laganih letnjih jela.

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • leblebije limenka
  • krastavac 1 veći
  • avokado 2 srednja
  • čeri paradajz 3 šoljice (od 2 dcl)
  • crveni luk pola
  • zelene masline pola šoljice
  • peršun malo 

Za preliv:

  • maslinovo ulje ¼ šoljice
  • senf 1 kašičica
  • origano ½ kašičice
  • bosiljak ½ kašičice
  • sok od limuna 2 kašičice
  • jabukovo ili vinsko sirće 2 kašike
  • so po ukusu
  • biber po ukusu   

Priprema:

Pripremite i naseckajte svo povrće, ocedite slanutak i očistite avokado. U velikoj posudi pomešajte sastojke za salatu: avokado naseckan na kockice, paradajz naseckan na kockice, začinsko bilje, masline ako stavljate, krastavac narezan na kockice, narezani crveni luk, oceđena leblebija i seckani peršun. U srednjoj posudi pomešajte sastojke za preliv. Preliv preliti preko salate, promešajte da se dobro sjedinite i poslužite. Možete je jesti samostalno ili uz hleb ili krekere po želji.    

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu