MAĐARSKA ČORBA SA TELETINOM: Pravi pikantni specijalitet koji može da bude i kompletan obrok
Čorba je puna povrća i mesa, te može da zameni i kompletan obrok, a oduševiće sve prave gurmane. Ukoliko ne volite ljuta jela, izbacite papričicu, ali ona upravo daje poseban šmek ovoj čorbi.
Sastojci:
- 450 g teletine
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike brašna
- 1 kašika začinske paprike
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Meso iseckajte na kockice i pospite kašikom brašna, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu naseckajte crni i beli luk i ljutu papričicu što sitnije, šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na kocke. Na malo ulja propržite meso. Kad meso dobije rumenu boju izvadite ga i ostavite sa strane. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i ljutu papričicu, pa sve zajedno dinstajte. Kad šargarepa omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom, dodajte so i biber, pa kuvajte oko 20 minuta. Na ulju upržite preostalo brašno sa začinskom paprikom, pa sve sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, pospite sveže seckanim peršunom i služite dok je čorba još vruća.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)