SALATA SA PEČENIM HLEBOM I PAPRIKAMA: Ovo je najbolja italijanska salata koju ćete probati

Новости онлине

06. 07. 2024. u 13:00

Salata je odlično rešenje kada želite nešto na brzinu, a ova sa pečenim hlebom i paprikama je najbolji izbor.

САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ХЛЕБОМ И ПАПРИКАМА: Ово је најбоља италијанска салата коју ћете пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 500 g paradajza 
  • 2 paprike 
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 parčeta hleba
  • bosiljak
  • 3-4 kašike maslinovog ulja 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • prstohvat šećera 
  • 1 čen belog luka

Priprema:

Paprike stavite na pleh i nauljite ih, pa ispecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim je oljuštite, uklonite semenke i peteljku, pa iseckajte. Dodajte seckani paradajz i luk, pa promešajte. Hleb isecite na kockice, pa poređajte na pleh i kratko ispecite u rerni. Zatim i hleb dodajte u posudu za salatu. U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i seckani bosiljak. Dodajte šećer, so i mleveni beli luk, pa sve dobro promešajte. Prelijte preko salate i ponovo promešajte. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BROJKE GOVORE: Nikoli Jokiću se smeši četvrta nagrada, evo ko su mu konkurenti (FOTO)