SALATA SA KUVANIM JAJIMA: Nutritivno bogata i zdrava salata
Jaja su idealan doručak, o čemu svedoči njihova neprikosnovena nutritivna vrednost. Bilo da ih jedete u obliku omleta, na oko ili kuvana, savršena su za početak dana. Pored toga, ona su i odličan sastojak za obrok-salatu.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 200 g testenine
- sveže rotkvice
- kuvani kukuruz ili onaj iz konzerve
- grčki jogurt
- malo majoneza
- so
- biber
- mladi luk po želji
Priprema:
Kuvana jaja očistite i isecite ih na kolutove.
Testeninu skuvajte i ocedite. U ovoj salati posebno lepo izgleda raznobojna testenina u obliku mašne ili spiralna, a vi birajte svoju omiljenu.
Rotkvice operite i isecite na krugove, kukuruz skuvajte ili onaj iz konzerve ocedite.
Sve sastojke sjedinite, te posolite i dodajte malo bibera, po želji možete dodati i isečen mladi luk.
Preko svega stavite malo majoneza, po želji, i jogurt tipa grčki, pa izmešajte da se smesa sjedini.
Poslužite u činijama.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00
NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
27. 05. 2024. u 11:00
PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00
SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)