NIKOZIJA SALATA: Fenomenalna francuska salata kakvu do sada niste probali, obožavaćete je
Čuvena francuska salata Nikozija priprema se lako i brzo, a oduševiće vas ukusom. Toliko je dobra da stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
- 1 mala glavica zelene salate
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 50 g boranije
- 2 paradajza
- 5 rotkvica
- 1/2 šolje maslina bez koštice
- ½ krastavca
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 kašičica seckanog peršuna
- Za preliv:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Isecite jaja na četvrtine, pa iseckajte zelenu salatu. Kuvajte boraniju u jednoj šerpi, pa kad proključa, kuvajte još pet minuta. Onda isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove, oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Otvorite tunjevinu pa je ocedite dobro od ulja. Što sitnije iseckajte beli luk. Zatim napravite preliv, mešanjem belog luka, sirćeta, ulja, soli i bibera. Sve sastojke sem jaja pomešajte u jednoj činiji, sipajte dve trećine preliva pa promešajte. Na kraju, poređajte jaja odozgo, prelijte sa preostalom 1/3 preliva i ukrasite seckanim peršunom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA SA KUKURUZOM: Idealan predlog za večeru, a laka je za pripremu
14. 05. 2024. u 22:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)