PARADAJZ ČORBA SA POVRĆEM: Neobičan način serviranja uz poširana jaja čini je još primamljivijom
Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Glavna razlika je što se ova čorba služi zajedno sa poširanim jajima.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 paprika
- celer
- 300 ml bujona od povrća
- so, biber, peršun, šećer, origano
- maslinovo ulje
- 4 jajeta
- 1 l vode
- 20 ml sirćeta
- kašičica soli
Priprema:
Na maslinovom ulju pržite šargarepu. Dodajte luk i pržite još malo na istoj temperaturi. Dodajte celer, so i biber. Stavite poklopac i krčkajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte paradajz koji ste prethodno blanširali, ogulili i pasirali. Dodajte 1 kašičicu šećera. Kuvajte na laganoj vatri. Zatim dodajte bujon od povrća. Začinite origanom, kuvajte 5 minuta na laganoj vatri.
Jaja pripremamo tako što ih razbijemo u 1 litar ključale slane vode u koju dodamo 20 ml sirćeta. Kuvajte 4 minuta na laganoj vatri. Servirajte supu sa dva poširana jajeta posuta peršunom.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00
ČORBA OD ARTIČOKE: Niskokalorična i puna vitamina, sve što vam je danas potrebno
29. 04. 2024. u 13:00
UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
09. 04. 2024. u 11:00
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)