NESVAKIDAŠNJA HARMONIJA UKUSA, UKLAPA SE UZ SVAKO JELO: Hrskava salata od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom
SALATA od pečene paprike sa dodatkom pinjola, feta sira i bosiljka sadrži različite ukuse, pa je pravi raj za nepca, a lepo će da se uklopi kao prilog uz svakog jelo.
Salata od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom i svežim bosiljkom biće savršen dodatak jelima, a odlična je jer je ujedno i prilog i salata. Salata izgleda predivno na poslužavniku i može se jesti sa tostiranim hlebom, pljeskavicama na žaru ili pilećim ćevapima.
Potrebno:
* 4 paprike babure
* svežanj svežeg bosiljka
* 1 čen belog luka
* 150 g feta sira
* crne masline
* maslinovo ulje
* sirće
* biber i so po ukusu
* 100 g pinjola
Recept:
Počnite tako što ćete polovine paprike okrenuti nadole na pleh za pečenje obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih dok ne pocrne. Stavite pečene paprike u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Kada se paprike ohlade, ljuska će se odmah oljuštiti. Pečene paprike isecite na kriške i prelijte maslinovim uljem, sirćetom, belim lukom, bosiljkom, origanom, šećerom, solju i biberom. Ostavite mešavinu u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći.U međuvremenu, tostirajte pinjole u malom tiganju da poboljšate njihov ukus. Kad se paprike ohlade lepo ih poređati na tanjir i posuti feta sirom, maslinama i tostiranim pinjolima. Uživajte!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (1)