OSVEŽAVAJUĆA HLADNA SUPA SA NANOM I KRASTAVCEM: Spoj ukusa kome nećete moći da odolite
TAKO jednostavna, a tako moćna - ovo je spoj ukusa kojem niko neće moći da odoli!
Potrebno:
* krastavac, 8 kom
* hleb, 1 kriška
* mladi luk, 1 struk
* tikvice, 4 manje
* paradajz, 2 kom
* nana, nekoliko listova
* povrtni bujon, 2 dl
* jabukovo sirće, 1 kašika
* maslinovo ulje, 5 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Krastavce oljuštite, jedan isecite na kolutiće, a ostale prepolovite po dužini, uklonite im semenke i isecite na trake. Sa kriške hleba uklonite koru, sredinu isecite na kockice i izmiksajte zajedno sa trakama od krastavaca. Dodajte sirće, so, hladan povrtni bujon, malo bibera i četiri kašike ulja, promešajte da dobijete homogenu kremastu masu i ostavite da se hladi u frižideru. Tikvice i mladi luk iseckajte na kockice, paradajz kuvajte minut u ključaloj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode, oljuštite i iseckajte na kockice. Ovako pripremljeno povrće sipajte u posudu, dodajte nekoliko iscepkanih listova nane, kašiku maslinovog ulja, posolite i promešajte.
Ohlađenu čorbu rasporedite u posude, u sredinu sipajte malo mešavinu od povrća i servirajte.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)