POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Odlična kao predjelo ili kompletan obrok, a toliko se brzo sprema da ćete je praviti stalno

Novosti online

21. 08. 2023. u 07:00

POSNA salata sa makaronama lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok.

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Одлична као предјело или комплетан оброк, а толико се брзо спрема да ћете је правити стално

Foto: Jutjub/Printskrin/Lako je kuvati

Posna salata sa makaronama odličan je prilog uz neko drugo jelo, a može biti i kompletan obrok koji se brzo sprema, a dugo će vas držati sitima. Može da bude i sjajno predjelo za svečanu trpezu, a recept je i više nego jednostavan.

Sastojci:

  • pola praziluka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g posnih makarona
  • 300g posnog majoneza
  • 1/2 kašičice origana
  • so
  • biber

Priprema:

Makarone kuvati 6-7 minuta u proključaloj vodi sa malo soli. Na umerenoj temperaturi na 2-3 kašike ulja prodinstati sitno seckan praziluk. Do se luk dinsta očistite šampinjone i isecite na sitnije komade. Nakon 10-ak minuta dinstanja luka dodajte i šampinjone, 1/4 kašičice soli, origano, biber i dinstati još 10-15 minuta dok voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.

Šampinjone dodati u oceđene makarone, promešati i poklopljeno ostaviti da se potpuno ohladi. Na svakih 15-ak minuta protresite šerpu da se makarone ne zalepe. Ukoliko to budete radili kašikom postoji šansa da će se makarone malo izgnječiti. U ohlađene makarone dodati majonez i lagano izmešati kako bi se ravnomerno rasporedio, pa prebaciti u sud u kom ćete čuvati salatu.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju