ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
Ako volite italijansku kuhinju, onda će ova pasta čiji recept potiče iz Toskane da vas oduševi.
Sastojci:
- 340 g špageta
- 1 kašik maslinovog ulja
- 600 g pilećeg filea
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 6 kriški slanine
- 2 čena belog luka
- 475 g čeri ili običnog paradajza, presečenog na pola
- 120 g pavlake za kuvanje
- 78 g parmezana u prahu
- 700 g spanaća
- sveže iseckan bosiljak, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili pastu sa piletinom, prvo zagrejte rernu na 176°, a rešetku stavite u sredinu. U velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, do al dente. Ocedite, i izdvojite 1 šolju vode od kuvanja testenine.
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri, zagrejte ulje. Začinite piletinu solju i biberom i pržite dok ne porumeni sa obe strane, oko 5 minuta po strani. Prebacite je u pleh i ubacite u rernu da se peče oko 5-10 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim tanko isecite.
U međuvremenu, u istom tiganju u kome ste pržili piletinu ispržite i slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ocedite je potom na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim iseckajte. Dodajte beli luk i paradajz u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok ne zamirišu i malo ne usahnu, oko 2 minuta.
Začinite solju i biberom, pa dodajte pavlaku za kuvanje, parmezan i 1/2 šolje vode od testenine. Krčkajte dok se malo ne smanji, oko 3 minuta. Dodajte spanać i krčajte dok ne usahne, još 1 minut.
Dodajte kuvanu testeninu i promešajte, a zatim dodajte piletinu i slaninu i opet promešajte. Pre serviranja ukrasite bosiljkom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVO JELO ĆE OBOŽAVATI I NAJVEĆI IZBIRLjIVCI: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom
15. 11. 2024. u 09:00
(MAPA) KIJEV U PROBLEMU: Rusija zauzela Kurahovo dok u Kursk stiže general Junus-Bek Jevkurov da uguši ukrajinsku ofanzivu (VIDEO)
RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage uspostavile potpunu kontrolu nad gradom Kurahovo, koji se nalazi u jugozapadnom delu Donjecke Narodne Republike (DNR).
06. 01. 2025. u 17:11
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)