NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON: Za prave gurmanske užitke napravite obrok kojem niko neće odoleti
Neprikosnoven ukus pravog komada mesa, čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
Sastojci:
- 400 g goveđeg filea
- 1 šolja blendiranih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1 jaje
- 1/4 šolje belog suvog vina
Priprema:
Ispecite file, po tri minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00
PEKSIMETI: Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca
31. 10. 2024. u 07:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)