ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Rolovana ćuretina sa slaninom i sirom može da se servira i hladna, ali kada je tek izvadite iz rerne, imaće hrskavu spoljašnjost, a sir će da curi i učiniće je savršeno sočnom.
Sastojci:
- 1,4 kg ćurećeg filea
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevene paprike
- 10-12 kriški kačkavalja
- 6-7 svežih listova žalfije
- 10 traka slanine, dovoljno da pokrijete i urolate ćuretinu
- so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili rolovanu ćuretinu, prvo pomešajte biber, beli luk u prahu i papriku u maloj posudi. Posolite ćureći file dan ranije i držite ga na rešetki u frižideru, preko noći. Posoljenu ćuretinu pažljivo isecite da dobijete oblik leptira, odnosno tanak sloj mesa.
Zatim meso prekrijte najlonskom folijom i istucite ga čekićem za meso. Začinite potom mešavinom začina koju ste napravili, tako što ćete ih utrljati u ćuretinu. Stavite sveže listove žalfije i kriške sira preko filea. File čvrsto urolajte, umotajte u najlonsku foliju i stavite u frižider da se malo stegne. Sada stavite trake slanine jednu pored druge i potom stavite umotana ćureća prsa u centar. Umotajte slaninu oko ćuretine da formirate još jedan sloj rolata. Rolat još jednom umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta, dok se ne stegne. Nakon toga rolate začinite preostalom mešavinom začina.
Pecite rolate u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Narežite i servirajte uz omiljene priloge.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠAMPINjONI SA SIROM I PRAZILUKOM: Odličan izbor za super ručak, uverite se i sami
29. 09. 2024. u 09:00
NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
17. 09. 2024. u 12:41
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)