ZAPEČENE NJOKE SA MLEVENIM MESOM: Jelo koje će vas zadiviti savršenom kombinacijom ukusa

Novosti online

28. 09. 2024. u 10:00

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, zapečene njoke sa mlevenim mesom u paradajz sosu su naš predlog.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ:  Јело које ће вас задивити савршеном  комбинацијом укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g njoki
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 g rendane gaude
  • bosiljak
  • 400 g paradajz-pelata
  • parmezan
  • so, biber, maslinovo ulje

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.

(net.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um