PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno

Jovana Vasić

17. 01. 2025. u 09:00

Pileće ćufte sa njokama prave se u aromatičnom belom sosu i dodatno posipaju kačkavaljem.

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g mlevene piletine
  • 240 g prezli
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašičica mešavine biljnih začina
  • 1 kašičica soli, ili po potrebi
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 240 g paradajza, iseckanog
  • 50 g sitno narendanog kačkavalja, plus za serviranje
  • 1/2 malog žutog luka, sitno iseckanog
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 120 ml suvog belog vina
  • 500 g njoki
  • 700 g bebi spanaća
  • 120 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Kako biste napravili pileće ćufte, u posudi rukama pomešajte mlevenu piletinu, prezle, jaje, mešavinu začinskog bilja, so, biber, beli luk u prahu, 120 g paradajza i 120 g kačkavalja. Napravite od smese 18 ćufti. Propržite ih na tiganju na malo ulja, dok ne porumene.
U lonac ubacite luk, beli luk, bujon, vino i malo ulja, pa začinite solju. Ubacite ćufte i kuvajte 1 sat. Nakon toga prebacite ćufte u pleh obložen folijom i pecite ih u rerni oko 8 minuta, dok ne postanu zlatnobraon boje.

Ubacite njoke i preostali paradajz u lonac u kome ste kuvali ćufte i promešajte da se sve sjedini. Pokrijte i kuvajte dok njoke ne omekšaju, oko 20 minuta. Umešajte spanać, pavlaku za kuvanje i kačkavalj.

U međuvremenu izvadite ćufte iz rerne i vratite ih u lonac. Pokrijte i kuvajte dok spanać ne usahne, još oko 5 minuta. Podeliti njoke i ćufte u činije. Pospite sa još kačkavalja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUCNJAVA U ZGRADI MINISTARSTVA ODBRANE: Rusija saznaje sve više detalja o ubistvu Vladimira Feščenka