IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način
Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.
Sastojci:
- 800 g spanaća
- 1 crni luk
- 3 kašike prezli
- 100 g rendanog trapista
- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 2,5 dl mleka
- so, biber
Priprema:
1. U vodu koja vri ubacite očišćeni spanać i kuvajte oko tri minuta, dok ne omekša, pa ga ocedite.
2. U šerpi otopite maslac i dodajte brašno, pa sve zalijte toplim mlekom. Dobro pomešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberite. Na kraju dodajte rendan ili sitno seckan sir (75 grama) i lagano mešajte da bi se rastopio.
3. Na tiganju zagrejte ulje i sitno iseckan luk. Dinstajte ga dok ne omekša, pa ubacite i usitnjen beli luk. Dodajte blanširani spanać, kuvajte jedan minut, pa sve to preručite u spremljeni bešamel. Masu preručite u posudu za pečenje, pospite prezlama i ostatkom sira, ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni da jelo dobije zlatnu boju.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MARINIRANA SKUŠA PEČENA U RERNI: Lako se priprema, a ukus je predivan
18. 08. 2024. u 07:00
PATLIDžAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)