PILETINA SA KARIJEM I PIRINČOM: Savršen ručak za 20 minuta

Новости онлине

16. 08. 2024. u 13:00

Recept za sočnu kari piletinu će sigurno da vam spase dan jer se brzo sprema, a ujedno ćete imati lep, zasitan i zdrav ručak.

ПИЛЕТИНА СА КАРИЈЕМ И ПИРИНЧОМ: Савршен ручак за 20 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama pilećeg belog mesa
  • 250 mililitara pavlake za kuvanje
  • 1 kašika kari začina
  • So, biber i kurkuma po ukusu
  • 1 šolja pirinča

Priprema:

Najpre kuvajte pirinač. Na jednu šolju pirinča, idu dve šolje vode, a gotov je kada fino nabubri i omekne. Koliko će tačno da se kuva zavisi od toga koju vrstu pirinča izaberete.  Uvek preporučujemo integralni, iako se malo duže kuva, zdravije je. Kad pirinač bude pri kraju krčkanja, pripremite piletinu. 

Belo meso isecite na kocke željene veličine, zatim propržite u tiganju, na malo maslinovog ulja. Kada meso dobije finu rumenu boju i omekne, dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešajte, pa ostavite da vri tek 1-2 minuta.

Sklonite sa ringle potom, pa dok je toplo servirajte pirinač koji ćete preliti sa piletinom. Dodajte malo zelene salate, ili nekog drugog svežeg povrća po ukusu.  

(Trpeza)                                                                                                                                   

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

I ONA DIGLA RUKU NA SEBE?! Drama čuvene pevačice posle samoubistva njenog dosadašnjeg muža, košarkaša Janisa Time