OVAKO GA JOŠ NISTE SPREMALI: Zapečeni pire krompir sa mlevenim mesom

Novosti online

05. 08. 2024. u 13:00

Kombinacija koja će vas sigurno ostaviti bez daha.

ОВАКО ГА ЈОШ НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Запечени пире кромпир са млевеним месом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  400 g mlevenog mesa
  •  1 kg krompira
  •  1 glavica crnog luka
  •  1/2 litra mleka
  •  200 g tvrdog sira
  •  200 g paradajza
  •  ulje
  •  so, biber

Priprema:

1. Skuvajte krompir i napravite pire, pa mu dodajte zagrejano mleko i dobro promešajte. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte sitno iseckan luk i mleveno meso. Dinstajte 10-15 minuta. Dodajte sitno iseckan paradajz i krčkajte još 5 minuta. Začinite po ukusu.

2. U posudu za pečenje stavite pola napravljenog krompir-pirea, a preko njega stavite smesu s mesom, pa taj sloj prekrijte ostatkom pirea.

3. Pospite narendanim sirom, stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!