NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije

Новости онлине

12. 07. 2024. u 16:28

Postupak pripreme koji garantuje savršen ukus.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Sastojci:

  • 2 veća crvena luka
  • 4 žute paprike
  • 4 zelene paprike
  • 6 paradajza
  • suncokretovo ulje za prženje
  • so
  • biber

Priprema:

Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.

Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti paradajz. Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i seče. Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.

Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.

Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.

Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta. Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji