PIKANT PILETINA SA SUSAMOM: Savršen ručak za celu porodicu
Ova vrsta mesa je uvek dobar izbor.
Sastojci:
- 800 g piletine
- 2 jajeta
- pola šolje kukuruznog brašna
- 1 kašika ulja
- prženi susam
- malo vode
- prstohvat soli
- pola kašičice sode bikarbone
za sos:
- pola šolje kečapa
- pola šolje vode
- pola šolje šećera
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 2 kašike belog sirćeta
- 2 kašike soja sosa
- pola glavice crnog luka
- ulje
Priprema:
Piletinu isecite na komade željene veličine, pa u većoj činiji pomešajte s vodom, sodom bikarbonom i soli. Lepo promešajte da se meso natopi. Kada upije svu tečnost, ubacite ulupana jaja i mešajte dok i njih piletina ne upije.
Potom dodajte kukuruzno brašno i nastavite da mešate dok se brašno više ne bude videlo, već bude i ono upijeno. Na kraju dodajte ulje.
U tiganju dobro zagrejte ulje. Dok se ono zagreva, u činiji pomešajte kečap, vodu, šećer, sirće, kukuruzno brašno i soja-sos. Dobro promešajte i ostavite sa strane, za sos preko piletine.
Mariniranu piletinu pržite na vrelom ulju, ali nemojte tiganj da pretrpavate, već neka svaki komad ima dovoljno mesta. Posle prženja komade prebacite na tanjir sa ubrusom kako bi upio višak masnoća. Kada završite sa svim komadima piletine, vratite ih na drugo prženje, u istom ulju. Pržite ih toliko da im se pojavi hrskava korica i dok ne postanu zlatne boje, a uz povremeno mešanje. Ako se neki komadi slepe, odvojte ih varjačom. Takođe, opet ih prebacite na ubrus, ovog puta naravno novi.
U dubljem tiganju, najbolje u voku, ugrejte ulje i ubacite sitno seckani crni luk. Pržite do pola minuta ili minuta sve dok ne pusti miris. Sos od kečapa koji ste pripremili ubacite u tiganj i pustite da se ugreje i dobije mehuriće. Promešajte ga s vremena na vreme sve dok ne počne da se zgušnjava. Kada se to desi, ubacite oceđenu piletinu i promešajte na srednjoj temperaturi ringle dok piletina cela ne bude obložena sosom.
Ubacite susam koji ste prethodni ispržili i promešajte sa piletinom. Ovako spremljenu piletinu možete poslužiti uz skuvani pirinač ili sa pireom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)